Boka

Kul, du har hittat rätt! Här nedan finna några olika alternativ. Välj det som passar er bäst. 

Vår huvudanläggning ligger i Säfsen, Dalarna. Här finna massor av aktiviter och roligheter.

Det finns även ett Snowcamp på Gotland. Här finns mer info: http://www.facebook.com/groups/319098209184706

Hoppas vi ses på Snowcamp! 

 

Camp

Snowcamp arrangerar flera olika camps under året. Bla. sommarcamp, höstlovscamp, vintercamps. Mer om dessa kan ni läsa om här nedan. Vår stora anläggning finns i Säfsen (Dalarna). 


Snowcamp Säfsen håller öppet året runt. Klubbar som hyr oss, camps (sommar, höst och sportlov), skolresor, konferenser och 2 timmar Hopp-pass.

Mer info finns nedan… Mycket välkomna till oss på Snowamp!

Säfsen

Summer camp (endast Snowcamp Säfsen)

Under sommarens lovveckor arrangerar vi camp för ungdomar. Veckan är fylld med roliga upptåg och aktiviteter. I avgiften ingår alla aktiviteter, boende, instruktörer, mat och en massa skoj! Campet startar kl 18:00 och avslutas 5 dagar senare kl 12:00 (sön-fre)
Tid: 18:00-12:00
För vem: Actionintresserade ungdomar från de året man fyller 10 år och äldre
När på året: Sommarlovsveckor
Pris: 3 990:-
Boka: Se nedan

Höstlovscamp (endast Snowcamp Säfsen)

Under vecka 44 har vi höstlovscamp för ungdomar från de året man fyller 10 år och äldre. Vi kör ett camp. Söndag till torsdag. Dagarna är fyllda med roliga upptåg och aktiviteter. I avgiften ingår alla aktiviteter, boende, instruktörer, mat och en massa skoj!
Tid: 14:00-14:00
För vem: För actionintresserade ungdomar födda 2009 eller tidigare
När på året: Under vecka 44
Pris: 2 990:-
Boka: se nedan

Sportlovscamp (endast Snowcamp Säfsen)

Under sportloven arrangerar Snowcamp vintercamp. Samma sköna upplägg som sommarcampen, men vi adderar skidåkning i Säfsen park på dagtid. av  för ungdomar födda från 2011 eller tidigare. Dagarna är fyllda med roliga upptåg och aktiviteter. I avgiften ingår alla aktiviteter, Skipass, boende, instruktörer, mat och en massa skoj!
Tid: 18:00-12:00 (söndag till fredag)
För vem: Actionintresserade ungdomar från de året man fyller 10 år och äldre
När på året: vecka 7, 8 och 9
Pris: 3 990:-
Boka: se nedan

 

Det här gör vi på Snowcamp i Säfsen

Snowcamp har 4 hektar mark och 600 m2 inomhus att leka på. Här är fokus på actionsport. Deltagare på Snowcamp är allt från nybörjaren som precis gör sina första studsar på mattan till medlemmar ur landslag som tränar in nya trick för att vinna stora tävlingar. Under vintern håller vi till i vår hall, i parken/skidbacken och på vår railarena. Under sommarens alla sommarlovsveckor har vi camp. Då använder vi oss även av vårt vattenhopp, slip'n slide, slacklines, utomhus studsmattor, äventyrsö m.m… Här nedan förljer beskrivning på några av våra mest populära aktiviteter.

Studsmattor

7 professionella studsmattor har vi inomhus i vår hall. 6 st 7×14 fot. Samma mått som de man hoppar VM och OS på. Dom är levererade från USA av samma företag som levererar utrustning till bla. Woodward och Snogression (Två ledande camp i USA). 

Superquad

Matta nr 7. WOW!! Den här är häftig! Vi var först utanför USA med att ha en Super Quad. Den mäter 14×14 fot och ger en mjuk och skön studs. Och HÖJD… 

Fik/Café

Här finns möjlighet att fylla på med energi. Lättare rätter, godis, dricka och lite fina Snowcamp prylar finns att köpa. Bla t-shirts, hoodies och stickers.

Foam-pit/skumgummigrop

I hallen har vi två foam-pits. Den stora mäter 12×6 meter och är två meter djup. Sammantaget finns här 20 000!! blåa mjuka kuddar att landa i. 4 st 7×14 studsmattor har direkt access ner i foam-pitsen. Perfekt för att träna in nya trick.

 

Utomhusaktiviteter

Studsmattor

Vi har två stycken studsmattor av professionell kvalitet nedgrävda för säker och kul användning. Runt studsmattorna har vi extra tjocka skydd.

Railarena

50 meter lång, 10 meter bred och 4 features borde göra detta till en av Europas bästa sommar set-up för att raila. Vi har två olika linjer. En lite lättare med två boxar och en linje med en fat pipe och ett dubbelrörs rail. Alla features är 6 meter långa, precis som standarden ute i backen. Tack David Ny och Scandinavian Shaper

Vattenhopp

Vårt vattenhopp är 13 meter högt, 8 meter brett och två kickar. Inspiration och mått är hämtade från Steamboat, USA

Slip´n slide

Galet kul! Som att åka water-slide men avsluta med ett hopp…

Slacklines

Vi har byggt en park för att träna balans. Där har vi monterat upp slacklines med varierad höjd och längd. Dvs olika svårighetsgrader. Dom mäter 3, 5, 7 och 23!! meter. Btw, den som är 23 meter går över poolen. Gör du fel blir du blöt!

Låghöjdsbana

Precis som en höghöjdsbana men monterad en meter ovanför marken. Här tränas balans och koordination genom lek och tävling

För föräldrar - Snowcamp Säfsen

Grattis! Du är på väg att låta ditt barn få en fantastisk upplevelse! Vi på Snowcamp har ett härligt jobb som får möjligheten att se lyckan när barn och ungdomar, erfarna och nybörjare, tjejer och killar får utöva sin favoritsport på ett stort, professionellt och säkert ställe. Här utvecklas man, har sjukt kul och hittar nya vänner!

Snowcamps honnörsord är gemenskap, glädje, utveckling och säkerhet. På de fyra orden bygger vi hela vår verksamhet och det genomsyrar allt vi gör. Här råder totalförbud mot alkohol, tobak och andra former av droger. Skulle detta mot förmodan ändå brukas ringer vi anhöriga direkt och deltagaren skickas hem på egen bekostnad omedelbums.

Bra att ha med sig till Snowcamp

Här hittar ni ett välkomstbrev och packlista med tips på bra saker att ta med sig till campet. Länk

Program för dagarna

Mycket kul ska hinnas med under campet och ingen dag är den andra lik. Men här nedan följer ett försök till en grovplanering av en campdag:

09:00 Godmorgon! Inte helt ovanligt att deltagarna blir väckta på ett ovanligt sätt… 
09:00-10:00 Frukost 
10:00-12:30 Aktivitetspass
12:30-13:30 Lunch och lugnatimmen. Inga aktiviteter. Detta för att deltagarna skall hålla energin hela veckan och inte stressa iväg utan sitta och äta i lugn och ro
13:30-15:00 Aktiviteter (alltid ute)
15:00 Frukt, denna tid kan variera eller utebli beroende på behovet
15:00-18:00 Aktivitetspass
16:00 Teammöte, vi sätter oss ned med alla deltagarna med respektive ledare och kollar hur allt är och påar om tävlingar och aktiviteter
18:00-19:00 Middag, även här "Lugnatimmen"
19:00-21:00 Aktivitetspass
21:00-22:00 Avslappning, dusch, tandborstning
22:00 Godnatt!

Under aktivitetspassen så är de ej fri lek likt flugornas herre utan ledare finns alltid på plats för att stimulera deltagarna till utveckling. Då och då körs små tävlingar och ”händelser”. Funktionen av dem är ofta att bygga teamkänsla. Vi har inget fast schema för vad som skall ske när förutom måltider, utan utgår från vad gruppen behöver med sunda mål om att utvecklas enligt våra 4 grundpelare som är: 

– Saftey first: I praktiken innebär de saker som aldrig dubbel-volter direkt ett camp startat. Inga dubbel-studsar på våra mattor (ger varandra extra fart) våra studsmattor är för kraftfulla för det. Du skall kunna skapa din egen höjd på mattan om du ej kommer högre så finns en fysik och motorisk anledning till det. ALDRIG två på mattorna. 

– Claima, Har du gjort ett nytt trick så ring i klockan så firas det. Mår du dåligt, claima det till instruktörerna. Går du undan för att vila, claima det till instruktörerna etc… 

-Va skön: som gyllene regeln behandla andra som du själv vill bli behandlad. Inga rasistiska ord eller andra kränkande handlingar mot någon tillåts. Vi är här för att ha en kul och skön tid! 

-Våga utvecklas: Vi tvingar ingen, peppar och uppmuntrar men utan egen vilja kommer ingen sund ärlig utveckling. Vi tror på utveckling genom utmaning. Men det är deltagaren själv som bestämmer hur stor utmaningen ska vara. Utvecklas från din nivå utan att tävla med andra än dig själv. Instruktörer finns där för att skapa inspiration coh en säker utvecklingsmiljö.

Vår enda önskan om förkunskap är VILLJA! Vilja lära sig och vilja prova på nya grejer. 

För att få en så bra bild som möjligt så spana in vår youtube kanal: snowcampse heter vi där: http://www.youtube.com/user/snowcampSE. Ett tips kan vara att kolla in Snowcamp-Tv v.32 2016: http://www.youtube.com/watch?v=BP_XmMKUPrg Där finns intervjuer med tidigare campers och bilder på campet.

 

 

Försäkring

Alla som har genomgått introduktion/säkerhetsgenomgång av vår personal och betalt in camp/drop-in avgift för tillfället är försäkrade via Dalarnas Försäkringsbolag

 

Fler funderingar? Kolla in vår FAQ eller maila till: info@snowcamp.se

Boende i Säfsen

Alla deltagare på våra camp bor i sovsalar på vår herrgård. I huset har vi drygt 75 sängar. Det är ett enkelt boende i våningssängar. Täcke och kuddar finns, ta med sängkläder. Boendefördelning sker på plats på Snowcamp och vi gör allt vi kan för att säkerställa att de som vill bo tillsammans ska ha möjlighet att göra det. Även ledare/instruktörer och gästcoacher bor i herrgården.

 

För föräldrar, släkt och vänner rekommenderar vi:

Att ni ringer till Säfsens reception på 0591-77 50 00. Det finns möjlighet för föräldrar, syskon och vänner att boka massage med 10 % rabatt. Använd samma nummer och berätta att ni är sällskap till Snowcamp deltagare.

Timmerstuga Säfsbyn (4+2 bäddar)

Timmerstuga i Säfsens stugby. Stugorna är renoverade och inrymmer ett master bedroom med dubbelsäng, ett sovrum med våningssäng och ett allrum med bäddsoffa.
Bokas via www.safsen.se

Dalenhusen (10+2 bäddar)

Stora stugor i två etage, smakfullt inredda och generöst tilltagna för den stora familjen eller kompisfamiljen.
Bokas via www.safsen.se

Resa hit

Egen bil

Adress till Snowcamp är Ludvikavägen 45, 770 10 Fredriksberg. En gps hittar oss lätt. Med bil tar ca 3,5 timmar från Sthlm, 2 tim från Västerås, 4,5 från Göteborg och 206 timmar från Johannesburg. Kör förstiktigt!

Kollektivt

Om ni bokar transport rekommenderar vi att boka på www.sj.se och välj slutdestination Fredriksberg. Om och mot förmodan det skulle bli några krångel med förseningar så kommer SJ se till att de som har bokat Fredriksberg som slutdestination kommer hela vägen fram. I Fredriksberg heter hållplatsen Fredriksbergs Herrgård (ligger precis vid campet). Där kommer en instruktör stå och möta upp och hjälpa till med packning. Resan hit passar perfekt. Då är ni framme ca kl 17:30, hemresan lämnar tyvärr Fredriksberg redan kl 10:03, men det funkar självklart bra att åka då och våra instruktörer hjälper till med packning och transport till busshållplats.


Direktbuss

Under vissa Camp veckor så erbjuder vi chartrad buss från Stockholm hela vägen till Snowcamp i Säfsen. Givetvis går den även tillbaka.

Rutten är:
Stockholm, Enköping, Västerås, Fagersta med slutstation: Snowcamp i Säfsen/Fredriksberg Pris tur-retur är 600kr/pp ni kommer kunna boka detta via vår hemsida:
Boka!

Notera att vi behöver minst 25 personer bokade för att kunna köra.

Ni ser vilka veckor vi erbjuder buss på samma sid som ni bokar camp. Bokning sker också där.

DIREKTBUSS, Stockholm-Snowcamp och Snowcamp-Stockholm

Påstigning
Vid bokning så är det viktigt att ni valt vilken ort ni stiger på. Detta gör ni genom att skriva in ortens namn i rutan ÖVRIGT. Har ni missat det så maila oss på: info@snowcamp.se Skicka då gärna med bokningsbekräftelsen så vi vet vem det gäller.

Bussen avgår söndag samma dag campet startar från Stockholm Kungsbron 13 (vid City terminalen) kl 13:15. Efter det så fortsätter bussen enligt rutten nedan. Bussen kommer gå till de stationer där anmälda bokat sig ifrån. Tiderna är därav ca tider och vi vill verkligen rekommendera att ni är på plats senast 15 min innan avgång. Vill ni byta ort som ni kliver på måste ni alltså meddela oss detta. Bussen stannar alltså inte vid obokade hållplatser.

Tidtabell:
13:15 Stockholm Kungsbron
13 14:15 Enköping HPL B2 Enköpings Station
14:45 Västerås Hpl i, Västerås station
15:45 Fagersta Fagersta Central utanför entren
17:15 Ludvikavägen 45, 77010 Fredriksberg

Hemfärd sker fredag samma dag som Campet slutar:

12:30 Ludvikavägen 45, 77010 Fredriksberg
14:00 Fagersta Fagersta Central utanför entren
15:00 Västerås Hpl i, Västerås station
15:30 Enköping HPL B2 Enköpings Station
16:30 Stockholm Kungsbron 13

ANG BETALNING.
Vårt mål med att arrangera bussresan är att underlätta transport till och från oss. Priset motsvarar kostnaden att åka kollektivt, fast vi har inga byten. Ekonomiskt är vi i behov av att 25 personer bokar bussen och därför kommer vi skicka ut fakturor först när vi vet att bussen kommer gå. Detta för att ni skall slippa ligga ute med pengar och vi skall undgå det administrativa ”hassel” som hantering av återbetalningar skulle innebära. Skulle så vara fallet, att vi behöver ställa in resan så förmedlar vi gärna kontakter er föräldrar mellan för att styra ihop samåkning.

Vi på Snowcamp önskar er varmt välkomna!

FAQ Säfsen

—  Vem får komma på camp till Snowcamp?
– Alla tjejer och killar från de året man fyller 10 år och äldre

— Vilka får komma på Hopp-pass på Snowcamp
– Alla mellan 3-103 år 😉
 
— Måste man vara skidåkare för att vara hos er?
– Nope, absolut inte!
 
— Hur duktig måste man vara?
– Inte alls, faktiskt. Vi har deltagare som aldrig tidigare har hoppat, studsat eller “railat”, och dem som tillhör Sverige-eliten. Alla är välkomna!
 
— Vad ingår i ett camp i Säfsen?
– Det ingår alltid boende, mat, instruktörer, ledare och samtliga aktiviteter. Det som inte ingår är om man vill köpa något i vår kiosk. Te.x dricka, godis eller några promotion prylar (t-shirt, hoodie, stickers, keps m.m..)
 
— Går det att byta vecka/hopp-pass?
– Så länge det finns platser lediga på det ni önskar byta till är det ok. Skicka ett mail till info@snowcamp.se. Uppge namn och när ni är inbokade och vad ni önskar byta till. När bytet är gjort får ni en ny bokningsbekräftelse som ersätter den tidigare
 
— Går det att boka buss till Snowcamp i Säfsen?
– Yes, boka via www.sj.se. Slutstation Fredriksbergs Herrgård. Camptiderna är satta för att passa de avgångar som finns. Det är några byten från te.x Stockholm men det är lätta byten på mindre stationer. Vi kommer och möter upp på busshållplatsen i Frediksberg. Hållplatsen ligger ca 200 meter från Snowcamp
 
— Hur många ledare är det på ett camp?
– På varje 10 deltagare är det minst 1 ledare/instruktör + att det alltid finns en ansvarig på plats. Räkneexempel: om det är 40 deltagare kommer det att vara 4 ledare/instruktörer och en ansvarig. Utöver ledare/instruktörer har vi gästcocher som är hos oss och hjälper till, tränar och inspirerar våra deltagare
 
— Var och hur bor deltagarna som är på ett camp?
– Alla deltagarna kommer att bo på Snowcamps aktivitetsområde i en stor, gemensam byggnad. Standarden är enkel men funktionell och alla bor i sovsalar. Det finns ledare som bor i samma hus. Täcke och kuddar finns
 
— Försäkring?
– Alla som är deltagare på ett camp/hopp-pass är försäkrade via Dalarnas Försäkringsbolag när man har betalat avgiften och genomfört säkerhetsgenomgången
 
— Går det att boka boende för föräldrar och syskon för att stanna kvar under campet?
-Absolut, detta bokas via www.safsen.se eller deras växel: 0591-775000
 
— Vad kan vi som inte är på camp göra i Säfsen?
– Det finns mycket att göra! Bada, spela minigolf, paddla, mountainbike och downhill, vandra, gå på spa osv. För mer info se www.safsen.se
 
— Vad händer om man blir sjuk eller skadar sig innan campet?
– Det är konstiga tider nu… Så vi har frikostiga om- och avbokningsregler. Om avbokning sker 5 dagar innan planerad aktivitet 100 % tillbaka. Mindre än 5 dagar inga pengar tillbaka, däremot erbjuds möjlighet att komma på ett annat camp. 
 
— Vad händer om man blir sjuk eller skadar sig under campet?
– Det är jättetråkigt när det händer. Men ibland är olyckan framme. Deltagaren erbjudas plats på ett framtida camp med motsvarande antal dagar som hon/han inte är kvar på Snowcamp. Vi betalar inte tillbaka några pengar
 
— Har ni fler funderingar?
– Hör av er till info@snowcamp.se eller slå en pling till Andreas på 070-6979337

Hopp-pass

Det finns möjlighet att boka Hopp-pass i Säfsen åretrunt. Ett två timmars pass "Hopp-pass" börjar med en kort introduktion för att därefter släppa energin fri på våra professionella studsmattor. 

Säfsen

Hopp-pass

Snowcamp erbjuder 2 timmar hopp-pass. Kom och testa våra fantastiska studsmattor och mjuka foam-pits (skumgummigropar). Det kommer bli två intensiva och roliga timmar där vi startar med en kort introduktion-/inspirationskurs för att sedan släppa energin fri… Öppet för alla åldrar och färdighetsnivåer. Många av passen kommer att bli fullbokade och vi rekommenderar att ni bokar för att säkra er plats. Vi kan även ta mot privata grupper som önskar boka. Minst 10 personer och maila: info@snowcamp.se
För vem: Åldergräns 3-103 år…
Pris: 135:-/person
Var: Karta
Tips: Boka din plats för att vara säker. Så tråkigt om ni kommer till oss och det är fullt…

Slip'n slide

Testa vår Slip´n slide. 14 fallhöjdsmeter waterslide som avslutas med ett hopp, garanterat kul! Ett pass är 2 timmar och det ingår utrustning (våtdräkt, flytväst och hjälm). Passar alla som är lite modiga. Åldesrekordet hålls av två 61 åriga damer. Samma kostnad som ett Hopp-pass. Detta körs endast under sommaren

Under 8 år 100 kr
Över 8 år 200 kr
Familjeerbjudande 500 kr (max 2 vuxna och 3 barn)

Säfsen

Slip'n slide


Var: Karta
Tips: Boka din plats för att vara säker. Så tråkigt om ni kommer till oss och det är fullt…